De spelers van Haar Jury zijn voor 2 weken naar huis gestuurd, dus heb ik alle tijd om een geweldig Kerstmaal te doen ontstaan, die ik dan zal presenteren aan mijn grootste bewonderaar.
Een solo voorstelling.
Nu ja, erbij een beest die niet mag ontbreken als rekwisiet.
Alle ingredienten heb ik bij de hand, salie, rozemarijn, tijm, selderij, kruidnagel, rode wijn, jeneverbessen, kaneel, noem maar op, meneer Heijn was weer blij met me en in de diepvries ligt het beestje te wachten op dooi.
Ik haal het eruit en wil aan mijn Haasgerecht beginnen, zie ik dat het Konijn is.
Konijn, geen Haas.
Haas is wild en komt van woeste onontgonnen gronden.
Konijn is anders; ik wil niet zeggen Lief, want ze kunnen vreselijk bijten en zich voortplanten als wilde beesten, ik heb er één gehad die alle electrische bedrading in huis had stuk geknaagd.
Mijn geplande Haas zou 24 uur in een kruidige marinade liggen en daarna 4 uur ge-slow-cooked worden op een klein vlammetje.
Dat sprak mij erg aan, want ik hou ervan om heel veel ingrediënten in een bakkie te doen, daar het lijdend voorwerp in te mieteren, af en toe te draaien, roeren, schudden, aaien, ruiken en te luisteren naar eventueel gepruttel. Zou d'ie nog leven of is'ie dood ? Dan als het voorwerp flink vol zit van marinade, het los te laten in een pan. Daar moet het zich dan zien te redden en proberen iets moois te worden.
Helaas ik heb een Konijn.
Improviseren dan maar.
De marinade met al die fantastische ingrediënten bleef, was te goed om weg te gooien, dan maar de tijd inkorten: 24 uur wordt 4 uur.
Dan in de pan: 4 uur wordt 40 minuten.
Voor Konijn is dat ook best wel slow-ge-cooked.
Ik ben benieuwd want mijn bewonderaar er van gaat vinden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten